Chiar dacă are doar 300.000 de locuitori, Brașovul este una dintre localitățile în plină expansiune. Pe de o parte, asta se datorează numeroaselor oportunități de locuri de muncă, pe de alta, poziționării într-o zonă turistică foarte apreciată.

Piața imobiliară din Brașov beneficiază de un imbold puternic, susținut de numărul mare de tineri care aleg un oraș mai relaxat și mai curat pentru familiile lor. O simplă căutare pe site-urile de imobilare arată că locuințele noi domină piața. Dezvoltatorii locali au înțeles că profesioniștii care lucrează în Brașov preferă apartmente moderne, spațioase și situate în zone accesibile.

50 de ansambluri rezidențiale noi în Brașov

interior apartamente noi Brasov

În prezent, există 50 de ansambluri rezidențiale noi în Brașov, dintre care jumătate sunt deja finalizate. Acestea sunt situate în toate zonele orașului, astfel încât viitori locatari pot opta pentru un apartament aflat la o distanță minimă de locul de muncă. În plus, pandemia i-a forțat pe mulți să lucreze de acasă, demonstrând importanța unui spațiu confortabil pentru desfășurarea activităților profesionale.

„Cred că, în sfârșit, vom cunoaște o creștere de suprafață a locuințelor, un lucru dorit de mult timp, dar care acum a devenit prioritară cu adevărat. Dacă înainte, oamenii nu făceau compromisul zonei, preferând o zonă bună și o suprafață mai mică, acum sunt tot mai disponibili să o facă pentru a avea o suprafață mai mare a locuinței. Pandemia a făcut ca locuința să redevină unul dintre cele mai importante aspecte din viața noastră”, a explicat Oana Popescu, Associate Director la Residential Capital Markets.

Din fericire, dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale au luat deja în calcul dorința de mai mult spațiu. Majoritatea apartamentelor noi sunt mult mai spațioase, mai bine compartimentate și mai comfortabile. În blocurile noi, studiourile au minim 35 mp, în timp ce apartamentele cu trei camere pot ajunge la 150 metri pătrați.

Prețul mediu pe metrul pătrat este de 1150 euro

apartament 2 camere transilvania residence, poza baie Interior baie din proiectul Transilvania Residence, cartier Noua

Brașovul mai oferă și avantaje financiare – prețurile apartamentelor sunt mai mici decât în alte orașe precum București, Cluj Napoca, Timișoara sau Constanța. Un studiu realizat de către firma de consultanță imobiliară SVN România arată că prețul pe metru pătrat construit variază de la 850 euro/mp în zonele limitrofe, până la peste 1.400 euro/mp în zona centrală a Brașovului.

Astfel, prețurile apartamentelor variază între 35.000 euro pentru studiouri până la peste 500.000 euro pentru apartamentele de trei camere luxoase. Majoritatea dezvoltatorilor oferă opțiuni de cumpărare flexibile și sisteme de rate, inclusiv Bitcoin pentru pasionații de criptomonede.

Cartierul Noua, o zonă ideală pentru o locuință nouă

apartamente noi si studiouri in cartier noua brasov

Unul dintre cartierele Brașovului aflat în plină dezvoltare este cartierul Noua. Acesta se află la distanță de 15 minute cu mașina de centrul istoric al orașului, dar oferă avantaje multiple pentru locatari.

De exemplu, cartierul dispune de Parcul Noua, ce include un lac natural pe care se pot plimba cu hidrobicileta sau barca. Există o grădină zoologică, locuri de joacă pentru copii și spații amenajate pentru grătar.

Pentru cei ce preferă activitățile fizice mai intense, se pot plimba cu bicicleta sau pot realiza trasee în Parcul Aventura, indiferent de vârstă. În plus, în această zonă se află și Baza Sportivă Noua, care găzduiește A.S. Rugby Club Brașov și Brașov Tennis Academy cu terenuri de tenis pentru copii si juniori.

Tot în acest cartier există și Aqua Park Brașov, un parc acvatic cu o suprafață de aproape 4 hectare. Acesta oferă șapte topogane, două piscine, teren de fotbal, teren de tenis, restaurant, terase și baruri. În zonă există numeroase facilități precum hypermarketuri, grădinițe, școli și bănci.

În prezent, în cartierul Noua se află în construcție două ansambluri rezidențiale – Noua Residence, ce urmează să fie finalizat în iunie 2021 și Transilvania Residence, ce urmează să fie finalizat în decembrie 2021.

Fiecare dintre cele două ansambluri vor include 3 blocuri cu apartamente de dimensiuni variate, de la o cameră la trei camere. Prețurile acestor locuințe variază de la 45.000 euro pentru studiouri, la 110.000 euro pentru apartamentele cu trei camere.